27
Sep

Pola Srbije na Facebook-u

Facebook trenutno koristi 3.509.500 ljudi u Srbiji, što je 85,45 odsto ukupnog broja korisnika Interneta kod nas.

U odnosu na ukupan broj stanovnika Srbije, može se reći da je pola naše zemlje na Facebook-u, pokazuju podaci sa portala Socialbakers koji se bavi statistikom i analizom društvenih mreža u više od 200 zemalja, a govore i o navikama Srba na društvenoj mreži Facebook.

Oko milion Srba koji koristi ovu društvenu mrežu ima između 18 i 24 godine, oko 55 odsto muškaraca u Srbiji koristi Facebook, a 45 odsto žena.

Srbi po ovoj statistici najviše „lajkuju” stranu Novaka Ðokovića (oko 2,5 miliona “lajkova”). Najpopularniji brendovi na Facebook u Srbiji su Smoki, Vip mobile i Telenor, a poznate ličnosti Ana Ivanović i Severina.

Prema podacima portala Socialbakers, više od 935 miliona stanovnika planete Zemlje koristi tu globalnu društvenu mrežu. Najviše korisnika na svetu imaju SAD – 164 miliona, a slede Brazil i Indija, dok ih je najmanje u Vatikanu gde je zabeleženo 20 “Fejsbuk” profila.

Od evropskih zemalja, najviše Facebook korisnika ima Velika Britanija – 39,5 miliona, a slede Turska, Francuska i Nemačka.

Izvor: www.economy.rs , 27. septembar 2012.


Trackback from your site.

Leave a comment