12
Dec

Mobilni Internet učestvuje sa čak 13 odsto u ukupnom Internet saobraćaju

Mobilni Internet dostigao je 13 odsto ukupnog svetskog saobraćaja, što je rast sa 4 odsto 2010. godine i čini značajan udeo na nekim tržištima u razvoju, pokazuje najnovije istraživanje.

Izveštaj o trendovima na tržištu Interneta pokazuje da mobilni Internet doživljava svoj procvat na tržištima kao što je npr. Indija, gde korisnici koji čak i nikad nisu imali PC računar, sada kupuju pametne telefone.

Mobilne aplikacije čine najveći procenat profita, čak 67 odsto od ukupnih 19 milijardi USD, dok reklame na mobilnim uređajima čine tek trećinu profita.

Interesantni podaci o mobilnom tržištu

Broj korisnika pametnih telefona porastao je 42 odsto na 1,1 milijarde u 2012. godini, a oni i dalje čine tek 17 odsto ukupnog broja pretplatnika mobilne telefonije

Apple iPad je premašio brzinu prihvatanja iPod-a i iPhone-a, i čak 48 odsto tinejdžera i dece u SAD (od 6 do 12 godina) žele ovaj uređaj za praznike. Na drugom mestu nalazi se Nintendo Wii (39 odsto) i na trećem se nalazi Apple iPad mini (36 odsto)

Čak 29 odsto stanovnika SAD poseduje tablet računar ili e-čitač, što je rast sa 2 odsto pre tri godine

Četvrtinu kupovina tokom ”Crnog petka” kupci su ostvarili putem mobilnih uređaja, u odnosu na 6 0dsto pre tri godine, a većina je učinjena putem Apple uređaja

Sa očekivanjem da će prodaja pametnih telefona i tablet računara premašiti prodaju PC računara ove godine, nije čudno što Apple-ov iOS i Google-ov Android OS čine 45 odsto udela na tržištu kompjuterskih operativnih sistema.

Izvor:www.economy.rs

 


Trackback from your site.

Leave a comment