09
Feb

13 razloga zašto nikad nećete izbrisati Facebook profil

Ako volite Facebook, verovatno niste niti jednom, no čak niti oni koje brine privatnost na toj društvenoj mreži, ne mogu se naterati na taj drastičan potez. Evo 13 razloga u obliku pitanja i činjenica zašto je tome tako.

Facebook

1. Kako ćete pamtiti rođendane prijatelja i poznanika i čestitati im par sekundi nakon ponoći?

2. Teško da ćete se vratiti dopisivanju putem emaila i čekati i sat vremena za slanje povećeg maila s fotografijama 30-ak svojih prijatelja.

3. Kako ćete ‘špijunirati’ ljude koji vas interesuju, ili s kojima imate, ili ste imali romantičnu istoriju? Putem Googlea? To je prekomplikovano.

4. Bez Facebooka teško da možete kontaktirati prijatelja ili poznanika, čiji email ili novi broj telefona ne znate. Puno je veća šansa da ima profil na toj društvenoj mreži.

5. Twitter? Na toj, isto tako popularnoj društvenoj mreži vaše su objave ograničene na svega 140 znakova. To nije adekvatno za izražavanje mišljenja ili stavova.

6. Osamdeset miliona korisnika Facebooka igra Farmville, a to je samo jedna igra, koja se igra preko te društvene mreže. Koliko i koje vi igrate svakodnevno?

7. Potrebno je svega dve sekunde za prijavljivanje na druge stranice putem Facebook Connecta. Uobičajenim putem, to traje dobrih desetak minuta. Prednost je očita.

8. Kako ćete saznati za razne zabave i druge događaje, gde se održavaju i u koje vreme? Sve to možete saznati na Facebooku odjednom i unapred i planirati prema tim informacijama.

9. Možete pratiti osnivača Facebooka Marka Zukerberga. Ili ne morate.

10. Naravno, Facebook ima velikih problema s zaštitom ličnih i privatnih podataka, ali sve više ljudi zapravo i ne brine oko toga. Pogledajte samo koliki broj više ne koristi lažna imena na profilima. Vremena su se promenila, a ionako svi vas prate – Google, Apple…

11. Koliko ste puta odustajali od nekog društvenog servisa na internetu? Počnimo s YouTubeom za primer…

12. Studirali ste u inostranstvu ili bili na godišnjem pa ste upoznali nove ljude i sprijateljili se. Zvaćete ih i slati im email? ne, prvo ćete ih pronaći na Fejsu, a tamo ćete ih i zadržati bliskim sebi.

13. Facebook je jedna od najomiljenijih aplikacija na svim platformama smartphone uređaja. To je činjenica.

Izvor: www.Economy.rs


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment