09
Feb

Twitter: obrišite poruku i nakon što je poslata

Twitter ima mogućnost brisanja privatnih poruka koje su poslate nekom ne samo na nalogu pošiljaoca, već i na nalogu primaoca. Čak i ako je primalac poruku video, pročitao i na nju odgovorio.

Najgora stvar kod slanja e-mail poruka je činjenica da jednom poslatu poruku više ne možete dobiti natrag. Istina, Gmail vam daje mogućnost da poništite slanje u nekoliko sekundi od pritiska na taster pošalji, ali jednom kada ode, poruka je zauvek izgubljena.
twitter

No, piše Cnet, takva situacija nije s Twitterom.

Ako pošaljete nepromišljenu privatnu poruku putem Twittera, svejedno je možete izbrisati. Čak i ako je primalac pročitao. Dovoljno je pritisnuti na ikonicu točkića, odabrati ‘Direct Messages’, pronaći onu koju želite izbrisati i pritisnuti na kantu za smeće.

Poruka ne samo da je izbrisana s vašeg naloga, nego i s naloga primaoca. Jedino ako primalac ima uključenu neku od ‘push’ opcija (poput primanja poruka s Twittera na mail ili putem SMS-a), može se dogoditi da ta poruka ostane na tom uređaju. Ali na Twitteru je nećete više naći.

Twitter ide i korak dalje. Poruku koju ste primili, a ne sviđa vam se i deletirate je, obrisaće i kod pošiljaoca. Ne samo da ćete tako smanjiti broj neželjenih poruka u svom sandučiću, već ćete od sramote spasiti svoje nepromišljene prijatelje.

Naravno, konstantno brisanje nečijih poruka može izludeti drugu stranu, ali onda opet – možda je to suptilan način da osobi kažete kako ne želite komunicirati s njom?

Izvor: www.Economy.rs


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment