08
Mar

6 vrsta slika na Facebook-u

Kažu da su oči ogledalo duše te da iz njih možemo reći mnogo o čoveku… A šta kada su u pitanju fotografije profila na društvenim mrežama poput Facebooka i Twittera? Koliko i šta profil fotografije sve mogu reći o svojim ‘vlasnicima’?

Bilo da je reč o Fejsu, Twitteru ili nekoj drugoj društvenoj mreži fotografija koju biramo i stavljamo na svoj profil govori o nama i mnogo više nego što mislimo. Ona je odraz našeg karaktera i slika kakvu želimo poslati u javnost.

U nastavku donosimo šest najbizarnijih tipova fotki profila te poruke koje oni šalju. Kada ovo pročitate idući put ćete dobro razmisliti prije nego na Fejs postavite fotku koja će vas predstavljati pred svima. Jer činjenica je da nas ima svakakvih, baš kao i slika…

fotos

Krupni plan nekog detalja, poput očiju

Često puta na društvenim mrežama imamo priliku da vidimo, naročito kod lepšeg pola, samo neki detalj lica, poput maskarom naglašenih očiju ili našminkanih usana. Takva tendencija skrivanja celog lica je pomalo razočaravajuća. Osim što je jačem polu malo teže izvesti taj zahvat (zamislite samo da se na fotki profila nađe slika nečije sveže obrijane brade) činjenica je da se iza takvog izbora skriva nesigurnost vlasnika profila.
Poruka koja se šalje: Ovo je najviše što ćete dobiti. Sve ostalo što vam mogu pokazati će vas razočarati.

Seksi cipele (štikle)

Da, i toga ima. Svesti sebe na očnu jabučicu je jadno, ali činiti istu stvar s cipelama je još jadnije. Ako seksi štiklama uspete privući pažnju muškarca, teško da će ta pažnja potrajati onoliko dugo koliko priželjkujete.

Poruka koja se šalje: Istina, te su cipele najseksi stvar ne meni, ali ima još dobrih stvari koje ću vam rado pokazati.

Jedna strana lica

Od mnogih načina, fotkanje svog profila (ili jedne strane lica) , definitivno spada među najdosadnije. Šta želite time postići? Pokazati svoju dobru stranu, naravno. Odvratiti pažnju s nekog dela koji vam zadaje glavobolje? Kako god bilo, okanite se toga!
Poruka koja se šalje: Ovakvim načinom odajete da niste samo osoba koja ima i dobru i lošu stranu, već da puno vremena provodite ispred ogledala pa dobro znate koji deo treba da ‘predstavite’ u javnosti.

Moj seksi prijatelj/prijateljica i ja

Je li vam se kad dogodilo da vas na Twitteru prati neka osoba za koju ne znate ni kako izgleda? Ko je ona? Još ako se na njenoj fotki profila nalaze dve osobe, šansa da je identifikujete su vam 50:50? I ne baš! U osnovi je jako jednostavno – osoba koja vas prati je ona koja na fotki ružnije izgleda. Poruka koja se šalje: Ja imam seksi prijatelja.

nema fotke na profilu

Ovakvi ‘likovi’ najviše frustriraju. Ko je ona, kako izgleda… ne znamo baš ništa, i to nas ‘ubija’. Često puta umesto njihovog lica na profilu možemo naći fotografije iz filmova ili recimo, kućnih ljubimaca.
Poruka koja se šalje: Pretpostavka je da je reč o osobi koja ne izgleda dobro ili barem veruje u to. Osim ako se ne radi o nekoj poznatoj osobi koja na taj način čuva svoju anonimnost.

‘Amaram’

Sigurno mislite da smo ludi, razmišljajući što bi to trebalo značiti. Reč je, u slobodnom prevodu, o fotografiji neobično iskrivljene i ružne face, poput karikature.
Poruka koja se šalje: Lepi ljudi to rade jer mogu izaći na kraj sa svojom ružnom verzijom, dok oni lošijeg izgleda to čine samo kako bi oni lepi pomislili da se radi o šali.

(Economy.rs, 25. februar 2013.) 


Trackback from your site.

Leave a comment