12
Apr

Najznačajnije društvene mreže u Srbiji

Prema ocenama Digital Safari ispitanika, Facebook je trenutno najznačajnija društvena mreža koja ujedno i najviše koristi. U naredne dve godine, čak 92% kompanija učesnika istraživanja planira da poveća upotrebu društvenih mreža u okviru svog poslovanja.

U istom periodu, ispitanici očekuju značajno povećanje upotrebe YouTube-a i Twitter-a, dok će Facebook zadržati svoju lidersku poziciju.

drustvene mreze

U okviru ovog istraživanja, anketirano je preko 100 predstavnika kompanija , uglavnom stručnjaka iz oblasti komunikacija, sa ciljem da se ustanove trendovi i tendencije u upotrebi društvenih mreža.

Među ispitanim stručnjacima, više od 90% ukazuje da njihove kompanije koriste online alate i društvene mreže, dok su oni koji ih ne koriste kao glavne razloge naveli strah od gubitka kontrole nad brendom, mogući rizik za reputaciju ili potencijalne negativne komentare od strane online zajednice.

Istraživanje je pokazalo da je upotreba društvenih mreža od strane kompanija u Srbiji prilično nova stvar, i da ih veoma mali broj kompanija koristi u periodu dužem od pet godina. Preduzeća skoro polovine anketiranih koriste društvene mreže od jedne do tri godine, dok 24,4% njih tvrdi da su njihove kompanije prisutne na društvenim mrežama između tri i pet godina.

Izvor: www.economy.rs


Tags: ,

Trackback from your site.

Leave a comment