12
Apr

PayPal stigao u Srbiju

Srbija je u noći između 9. i 10. aprila 2013. godine postala dostupna na listi zemalja iz kojih je moguće otvoriti PayPal nalog.

Zvaničnih informacija za sada nema, ali je sigurno da je za sada omogućeno samo plaćanje na stranim sajtovima, ne i prijem novca u Srbiju, što se tiče fizičkih lica. Ovo je praksa za sve države u svetu, dok će prijem novca biti omogućen tek za nekoliko godina.

Paypal

Pravna lica u Srbiji takođe ne mogu da otvaraju naloge u okviru ovog e-payment servisa, što će najverovatnije biti moguće tek za 2-3 godine.

Upozorenje: ukoliko vršite deponovanje sredstava sa svoje platne kartice na račun PayPal-a, činite to samo u visini sredstava koje želite da potrošite na nekom stranom sajtu koji podržava PayPal, jer inače nećete moći sredstva da ‘povučete’ nazad na svoj račun.

Takođe, država ništa nije učinila po pitanju edukacije građana, dostupnosti informacija o sigurnosti plaćanja putem različitih online servisa, uz već tradicionalni izostanak podrške građanima kada je u pitanju plaćanje i kupovina na Internetu. (Economy.rs, 10. april 2013.)


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment