08
Jan

90% preporučuje brandove nakon interakcije na društvenim medijima

Najnovije istraživanje Internet Advertising Bureau-a pokazuje da će čak 90 odsto korisnika preporučiti određeni brend nakon interakcije na društvenim medijima.

Studija fokusirana na FMCG brendove kao što su donosi zaključak da društvene mreže mogu povećati ROI (eng. return on investment) razvojem poverenja u brend, podsticanjem angažovanja potrošača i rastom lojalnosti brendu.

images

Istraživanje na uzorku od 4.500 ispitanika pokazalo je da će čak četiri od pet korisnika kupiti proizvod brenda nakon izloženosti na društvenim medijima, dok je 83% raspoloženo da određeni proizvod bar isproba.

Kako navode istraživači IAB-a, za svaku funtu uloženu u oglašavanje na društvenim medijima, povraćaj investicije iznosi 3,34 funte (1:3,34 što predstavlja fantastičan ROI).

– Istraživanje IAB-a pokazuje da, kada pokušavate da kreirate jače konekcije sa potrošačima, društvene mreže su esencijalni kanal za brendove. Ovo nije čudno, s obzirom da su društveni mediji jedini kanal gde brendovi i potrošači mogu da ostvare dvosmernu komunikaciju, navodi Kristin Bru, direktor za marketing i komunikacije IAB-a. (Economy.rs, 20. jul 2013.)


Tags:

Trackback from your site.

Leave a comment