18
Apr

Facebook oglašavanje skuplje za 10%

Naime, u prvom tromjesečju prodaja Facebook-ovih oglasa pala je, u odnosu na posljednje tromjesečje prošle godine, međutim bez obzira na sve, prihodi od oglašavanja ostali su nepromijenjeni.

Analitičar Robert Pek istakao je kako je to uspjeh za Facebook, s obzirom da je četvrti kvartal inače period u kojem se troši dosta više novca, jer se radi o prazničnom periodu.

“Povećanje cijena oglasa i nivo trošenja ukazuje da je bilo manje impresija, ali sa većom vrednosti”, ističe Pek. Facebook ne želi komentarisati ove navode van svojih kvartalnih izvještaja, koje je zakazano za kraj aprila, kada će biti više informacija.

facebook-ad-2

Brandovi, koji su odlučili koristiti Facebook, za promociju svojih proizvoda usluga i počeli su trošiti više jer organski dolaze do sve manje korisnika. Odnosno, plaćaju više po targetiranom korisniku. Istovremeno, neki brandovi razmišljaju o novim online strategijama.

Jedna kompanija, koja je oglašivač na Facebooku, takođe primjećuje rast cijena oglasa, ali kažu kako bolje targetiranje dovodi do većeg broja klikova i dodaje kako je cijena oglašavanja naFacebooku još uvijek dosta ispod oglašavanja na drugim servisima poput pretrage.

“Društveni mediji su i dalje jeftini u svakom smislu za marketing brandova,” smatraju stručnjaci.

Izvor: B92


Tags: , ,

Trackback from your site.

Leave a comment